top of page

Wanneer de afspraak wordt gemaakt, vraag ik u ter voorbereiding van het intakegesprek een uitgebreide vragenlijst te downloaden die verder op de site te vinden is. Graag deze vragenlijst, indien mogelijk, schriftelijk invullen en afgedrukt meebrengen voor het intakegesprek.

Bij onze eerste kennismaking bespreken we uw antwoorden en beluister ik de ziektegeschiedenis, klachten, emoties… Ter aanvulling voel ik dan uw pols en bekijk ik uw tong. Deze onderzoeken leren mij veel over de aanwezige energie wat juist specifiek is voor de Chinese geneeskunde.

De tong is voor mij de spiegel van de organen. De meridianen die erdoor lopen sturen hun goede werking mee en vertellen mij dus ook iets over de algemene conditie.

Misschien kent u ook het gezegde ‘polshoogte van iets nemen’. Door de beide polsen te voelen ontdek ik niet alleen het ritme van het hart, maar ook of de pols krachtig is of zwak, of hij al dan  niet oppervlakkig is en gespannen, onrustig of drijvend.

Aan de hand van de verkregen informatie vorm ik de diagnose en stel ik een behandelingsplan op. 

Het is niet omdat bij iemand dezelfde diagnose is vastgesteld, bijvoorbeeld slapeloosheid, dat daarom dezelfde behandeling wordt toegepast. Het onderzoek kan immers uitwijzen dat het niet dezelfde energiebanen zijn die verstoord zijn.

bottom of page