top of page
DSC01200 (2).JPG

In 1994 studeerde ik, Nancy, af als kinesitherapeut in Gent en vestigde mij in Beveren-Roeselare. De studie heb ik doorheen de jaren aangevuld met talrijke specialisaties.

 

In de jarenlange praktijkervaring ontdekte ik in het genezingsproces van heel veel patiënten de wisselwerking tussen lichaam en geest of met andere woorden de noodzaak van het evenwicht, de balans, tussen lichaam en geest.

Vanuit deze interesse volgde ik de driejarige opleiding tot acupunctuur aan het ICZO te Antwerpen. Voor meer informatie zie https://www.iczo.be/nl/opleidingen/acupunctuur

 

​Twee van mijn specialisaties in de kinesitherapie leunen reeds zeer sterk aan bij de acupunctuur, namelijk Shiatsu therapie en Myofasciale therapie.

De Shi-atsu (vinger-druk) therapie is een manuele therapie die werkt op het behoud en  het in evenwicht brengen van je energie. Het is een vorm van acupunctuur via vingerdruk.

Bij de Myofasciale therapie worden pijnen behandeld die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van de spieren. In die spieren vormen er zich pijnpunten, trigger-punten genoemd. Deze worden met een fijne acupunctuurnaald aangeprikt waardoor de dysfunctie verdwijnt.

Het is geen toeval dat het bekende sportmerk ASICS vanuit het verre Oosten afkomstig is. Anima Sana In Corpore Sano (een gezonde geest in een gezond lichaam). In de Chinese geneeskunde zijn ze al lang tot de conclusie gekomen dat uw lichaam maar goed kan functioneren als uw geest helder en vrij is.

 

Ik zoek altijd naar nieuwe behandelingen en therapieën om dan ook deze in mijn praktijk te integreren. Ben van mening dat voortdurend leren belangrijk is voor zowel een goede kinesist als voor een goede acupuncturist. Zodoende zal ik mij verder bekwamen door mijn studie aan te vullen met nieuwe specialisaties.

Mijn specialisaties binnen de acupunctuur zijn uitputting of/en verzwakking van je dagelijkse energie. Alsook het stimuleren van een hormoonbalans  voor zowel de vrouw als de man!!

​Ik ben dan ook heel blij dat ik via de studie acupunctuur en de inzichten in de Chinese geneeskunde holistischer ben gaan nadenken.

bottom of page